Nuk di ç’emër ti vë !Sherife Allko


Mbi botē po bie shi
Shi i kuq,shi prej gjaku
Shi i kthyer në dhimbje
Toka nuk ka mē shpirt
Po mbushet me kufoma
Ajrin e thithi kuçedra .
Oh ç’më shohin sytë
Çfarë goditje iu dha
njerzimit në këtë shekull .
A thua do kemi ditē të hareshme ?
A do na buzeshe fytyra
në ditën e krishtlindjes !?
Po si do festoj vallë ?
Pa njerez në tavolinē ,
pa miq , pa shok , pa nënë ,
pa bab,pa vëllezër e pa motra ..
E ç’festë është kjo !?
Çfarë emri ti vē,më thoni !
Ta emërtoj me emrin famëkeq
Festa e kovidit!?
Domosdo që kështu sepse,
Ai po i mledh njerzit rreth vetes .
Po sa shpejt i shtrin tentakulat !
Të gllabëron sa hap e mbyll sytë,
do apo s’do ti ..
Tē gjithë në një valle i fut dhe nuk i lëshon më ..
Ja kjo është koha që shirat janë prej gjaku .
E gjaku mbulon rrugët .
O zot na mbro !

-Sherife Allko