Nuk i dua-Valbona Kolaveri


NUK I DUA

Nuk i dua ëndrrat
Që më mpakin frymën
Frikërave të mija
Dhe më lenë pa gjumë

Nuk i dua ëndrrat
Qē më gufojnë zemrën
Dhe më shtangin natën

Nuk i dua ëndrrat
Që më prangosin shpirtin
Qiejve ,
Hënës në tē sosur

Nuk i dua ëndrrat
Që më mpiksin gjakun
Dëshirave të mija
Dhe trembin mëngjesin

Lus ëngjëjt e mi
Që të tilla ëndrra
Të më dalin zhgjëndërr

Çel burimin e mirësisë
Të kalojnë me natën.