Nuk kam dashur kurrë-Vilson Mersinllari


NUK KAM DASHUR KURRË

———————

Nuk kam dashur kurrë,që kur kam dalë në jetë

të merrem me fjalë,fyerje,dogma dhe mashtrime

jam përpjekur shumë,që në jetë të jem i drejtë

kjo ka qënë,gjithmonë për mua,motoja e jetës time.

Por nuk i duroj dot,disa Njerëz sharlatanë

ndryshe flasin sot,dhe ndryshe nesër flasin

nuk e konceptoj dot,pse keta njerëz mjeranë

kur ju preket interesi,zenë dhe gërthasin.?

Ka dhe të tjerë,që ves ju është bërë

që nuk len sot njeri,pa sharë dhe fyer

nuk flenë jo gjumë,gjithë natën e tërë

ju duket në vetvete,si dicka e vyer.

Këta tipa Njerëzish,i quajnë-çorollozë-

që për sy dhe faqe,të lajnë dhe të lyejnë

kur ta futin ujin,nën shtroja dhe rrogozë

at’herë këta njerëz,kënaqesi të madhe ndjejnë.