Nuk mundem pa ty-Nexhat Bexheti


Nuk mundem pa ty

Sa herë, që largohem prej teje

Rrokulisen , shkëmbijtë drejt  meje

Strehoem  në errësirë duke pritë

Fshehurazi, të gjejë  një tjetër dritë

Sikur bindem i fshehur, nga ty

Nuk, do të shohë tjetër dritë me sy

Dëshmitarë është  tymi  duhanit lartë

S’e di pse e formon  fytyrën tënde qartë

Më ke hy me dëshirën time nën lëkurë

Jemi të mbështjellur me një pëlhurë

Bindem, se ti ngele e vetmja zanë mali

Dhe, se vetëm dashnija yte djeg si zjarri

Nexhat Bexheti