Nuk pres dot,sa të kam pritur…Adem Nuhaj


Vajzë , lule në lëndinë

Vetëm ti ma heq mërzinë

Kur të puthë gushë edhe gjinë

Aty gjejë gjithë dashurinë.

Mëndjen ma ke nakatosur

Pas teje unë jam marrosur

Bukuria s’ka të sosur

Të shikoj e s’kam të ngopur.

Përmbi ball ato baluke

Faqeve derdhur cullufe

Shkon e më bën lajka çupe

Lum mali , se ç’mban mbi supe.

Rrugën e malit , kur mer

Vetullat , harkun ylber

Beharin në dimër prure

E bën gurin të çel lule.

Kur shkel barin në livadhe

Leht – lehr , s’lë gjurëm fare

Dhe , kur shkon natën me hënë

Hije Hënës nuk i bën.

Hënës dritën nuk ia vret

Se ti , si Hëna je vet

Kur Hëna s’del e vonon

Ti malin , si hënë ndriçon.

Je lule rritur mbi shkëmb

Ì bënë djemtë të ngulin këmbë

Kur shkon me nazet e tua

Gjunjët m’i pretë edhe mua.

Do vij , do ta gjej shtëpinë

Se , mëndje te ty më rrinë

Nuk pres dot , sa të kam pritur

Se , tani ti qënke rritur.