Nuk vdesin vargjet-Sanie Tushi Rrokaj


Ëndërrat e bukura të poezisë

Janë bukuria e jetës

.në ditët e mia plot imazhe

gjumë kur bie

më kthehen në ëndërr e më duken reale .

Disa ëndërra më dalin përreth

një bote me mashtrime e gënjeshtra .

Në pasqyrën e syve të mi më shfaqen

njerëz plot mllef e urrejtjtje .

herë më vinë mirazhe e herë më ikin

por admiroj botën e shkrimit ku

poezia të mos bjeri në botën e mllefit

dhe urrejtjes .

Në botën e marrëzinë e shfrenuar

të ditës e jetës .

Kështu hyjmë në botën e rreme .

Ca nga të thënat ,ca nga e përditëshmja .

Ku edhe ajri i ditës është ftohur

si vetë dashuria e kohës.

Rënkojnë ëndërrat e botës së vrarë

rënkon poezia në vargjet e saj

që ja presin hovin si zogu pa krahë.

Jeta e rreme e deformon që të vdesë ,

por nuk vdes muza ..

nuk vdesin vargjet .

Poezia e lindur e herëshme

thellë nën lëkurë do jetojë .

Përmbi lule do ecin vargjet

nëpër valët e detit plot dashuri

nëpër ëndërrat që më rrëmbejnë brënda

por të mos mbyten ndjenjat

në thellësitë e fuqishme ku në

dritaren e jetës vështroj

një shpresë me ëndërra të pashuara .

Shumë herë flas me to ,

flas edhe me heshtjen e shikoj .

Shikimin e ngulit aq thellë

tek rrezet kur dielli hedh..

duke lënë ata që flënë me urrejtje

Le të djegin llambën e vetë

të mledhin vrerin në shishe

Sa të gjëjnë një copëz nga shpirti jetë.