O bilbil,i miri bilbil-Violeta Kadriu


O bilbil, i miri bilbil

që po këndon tek zalli,

a po e di, more bilbil

se më dogji malli?

Seç më dogji malli i çunit

trëndafil me vesë ,

e dija të zemrës, bilbil

më doli i pabesë !

Lum si ti, more bilbil

që këndon në atë fushë ,

kam mbetë vetëm, more bilbil,

si manushaqe në gëmushë .

Mezi pres të më vijë çuni,

e të më marrë erë ,

t”më përqafojë e t’ më ledhatojë,

çdo stinë të ma bëjë verë !

O bilbil, zëëmbëli bilbil

që po këndon mbi bli,

bashko zemrën time me lule bliri

dërgoja atij!

Dërgoja atij, bilbil,

pashë pendëlat e tua,

e pyete, o krahëshkruar i mirë

a më do dhe ai sa unë e dua!

O bilbil, i vogli bilbil

që po këndon mbi dardhë ,

dërgoji lajm djalit që dua

mezi po e pres me m’ ardhë!

Mezi po e pres me më ardhë, bilbil

dhandër, me krushq e bajrak

e të më marrë nuse të tij

me më të bukurin duvak!

Fort po të lutem, ty bilbil

mbi shelgje që lodëron,

a s’ m’ i merr këto vargje zemre

me krahtë e tu m’ ia qon!

Merre me vete dhe këtë melodi kënge,

bashkoje me tëndin za,

e këndoji atij për mua,

këndoji me mallëngjim, pa pra!

VIOLETA KADRIU 27 JANAR 2021 PODUJEVË KOSOVË