O dëshirë-Fatmir R Gjata


O dëshirë e zjarrtë që mëndjen ma merr

Nga parajsë e bukur më çon drejt në ferr.

O dëshirë e trishtë që mëndjen ma le

Më çon gjer tek retë e më fut në dhe.

O dëshirë e shkretë që më jep lumturi

Herë më ndez të tërin herë bëhesh thëngji.

O dëshirë e shuar më kthehesh në shpuzë

Sa të kap me dorë, sa të puth në buzë.