O ju nenat Labëresha-Godo Mehmetaj


O ju Nena Laberesha

me zemer te forte si gure

me njeren dore ne djepe

me tjetren qendist Flamur

Na rritet me shume mundime

se ngopet syrin me gjume

te zonjat dhe te dyfekut

te that e mbanit barutin.

Si blektore dhe bujkesha

arave ku korret grur

trimerin me brume e ngjeshet

per ju lodhje s’kishte kurre

Se njohet friken fisnike

na gatuat bujarine

ruajtet zakon dhe traditen

ta njohen brezat qe vijnë .

Nenat Labe balle larta

plote me halle rrudhe e thinje

per edukaten qe dhate

u perulemi ne gjunje.