O nënë e baba! Më thoni-Fatbardha Zirka Menaj


A’ më degjoni o nënë dhe baba.. ?

Zërin e shpirtit, si gjëmo e s’me le rehat

Paska një breng dhe një malë me mall

Qe lotin s’ma thakan, në therrime po ma ndan

Oh…! Nënë e baba !Me thoni-:

Si ta shuaje ate mall, qe goçkat po mi bluan

Veç njëher t’ju shoh,edhe pse me syte lotuar !

A’më dëgjoni o nënë dhe baba.. ?

Zërin e zemrës ,që lutet dhe me denes vajton

Në endërr ju pret të vinin ,tju thotë; sa mungoni

Si hëna në vegim dhe si yjet ,kur qellin ndrin

Oh…Nënë e baba ! Më thoni -:

Si ta shuaje ate malle ,që gockat po mi bluan

Veç një njëher tju shoh , edhe pse me syte lotuar

Nëse, nuk mundeni të vini, në ëndërr me njoftoni …

Shkruani dy fjalë në leter ,e lini përmbi tuajin varrë!

Pëllumb me krahe do bëhem, bo vij letrën ta marë

Si një diamante të çmuar ,në gji une do ta ruaje

Si shami të derdh të mbledh lotët e mallit !

Oh…nënë dhe baba ! Më thoni-:

Si ta shuaj ate mall ,që kockat po mi bluan

Veç njëher t’ju shoh, edhe pse me syte lotuar!

FATBARDHA ZIRKA MENAJ 7/4/2024