O sy perënduara ime…!Ardian Muça


O sy perënduara ime..!

Ç’ke syri bukur,pse rri kredhur në mendime?!

Mos e mundo veten,nga kujtimet e shkreta.

S’të shoh dot kështu,moj sy perënduara ime.

Paçka se n’ retinën e tyre,veten kurrë se gjeta!

**

Eh,sa dua të t’a largoj dhimbjen e mërzinë..!

Ajo që ndodhi,ndodhi,se nuk dimë të falim.

Mjaft qëndrove n’ë guvën tënde,me vetminë.

Po eja merrmë përdore dhe n’skenë të dalim.

***

Dikur,për ata dy sy,mua m’ë digjej xhani..!

Po gjobën e majme të faturës e pagoj lëngata.

Nga fjalët xheloze,dashurisë i’u zhurit tabani.

Na përvëloj asfalti dhe dolëm nga karanxhata.

****

Gjithë jetës me ofsh’ e dhimbjen ndër dhëmbë.

Portret nga vragat grisur e lumej-gjaku fytyrës.

Pasi na nëmën krenarinë,na shkelën me kêmbë.

Mbi kallot tona,janë “ledhatimet e mënxyrës”..!

Copyright Ardian Muça!..

About Post Author