O Zot mos më hiq dorë-Florentina Skendaj


O Zot mos më hiq dorë

Lejè e pavetèdijèshme,
hap perden e shpirtit tim dhe pena shket ,
nè lindje hyjnore.
Kthehem lexoj ç’la trokitja e gishtit tim…

O Zot, mos mè hiq dore !
~
Rastèsisht

Nga ngjarje tjetèr thithur,
tè ceka nè buzè me gisht rastèsisht.
E ndjeva tè pèrmbushesh trup e shpirt,
ngrohtèsisht.
~
Unè dhe Ti

Ti je kupè plot e plot,
qè leht s’dukesh,
po unè tè pi .

As unè nè nginjje,
as ti nè tharje,
nè pafundèsi .