Objekt i ngjashëm me spageti i dalluar në sipërfaqen e Marsit


Roveri Perseverance i NASA-s kapi një imazh të diçkaje mjaft të pazakontë në sipërfaqen e Marsit këtë javë.

Me një shikim, kjo foto e një objekti si spageti i ulur në sipërfaqen me pluhur të Planetit të Kuq mund të ngatërrohet lehtësisht me diçka që mund ta gjeni në fund të oqeanit, megjithatë në këtë rast të veçantë, objekti i zbuluar nga roveri është padyshim. jo dëshmi e jetës së lashtë jashtëtokësore.

Në vend të kësaj, ajo që ka gjetur Këmbëngulja është dëshmi e mëtejshme se edhe Marsi nuk është imun ndaj problemit të mbeturinave hapësinore.

Kohët e fundit, NASA publikoi imazhe që tregojnë pjesë të batanijes termike të anijes kozmike të shpërndara në të gjithë sipërfaqen dhe ky zbulim i fundit ka të ngjarë të jetë një pjesë tjetër e të njëjtave mbeturina. Duket shumë si një lëmsh ​​fijesh ose fibrash dhe kjo është saktësisht ajo që është.

Ndërsa është interesante të shihet se ku kanë zbritur mbeturinat nga anija kozmike dhe mekanizmi i uljes, ngre pyetjen nëse duhet t’i lëmë këto objekte në të gjithë sipërfaqen.

Orbita e Tokës tashmë është e mbushur me mbeturina hapësinore dhe ne gjithashtu kemi lënë gjurmë në Hënë.

Duket se ne jemi të destinuar t’i lëmë mbeturinat tona pothuajse kudo që shkojmë.

Burimi: CNET.com

About Post Author