Objekti në fotografi e ka origjinën nga sipërfaqja e marsit. çfarë mund të supozojnë astronomët se është?


Anijet kozmike tokësore transmetojnë rregullisht një sërë imazhesh nga sipërfaqja e Marsit. Këto imazhe shpesh çojnë në debate mes studiuesve. Astronomët përdorin të dhënat e mbledhura për të krijuar një kuptim gjithëpërfshirës të planetit tonë fqinj.

Imagjinoni që jemi nga Hëna dhe kemi dërguar një duzinë mjetesh kërkimore në Tokë. Sa përqind e sipërfaqes totale të Tokës do të studionin? Praktikisht asnjë, sepse mijëra pajisje janë të nevojshme për të krijuar një pamje të plotë.Kështu, nocioni i eksplorimit të një planeti të tërë me vetëm 5-6 sonda dhe disa stacione orbitale është jorealiste. Nuk është e mundur të mblidhen të dhëna objektive dhe gjithëpërfshirëse në këtë mënyrë. Kjo përputhet me pikëpamjet e shumë studiuesve të cilët argumentojnë se njerëzit nuk po studiojnë me të vërtetë Marsin, por përkundrazi angazhohen në aktivitete që thjesht japin përshtypjen e kërkimit. Të dhënat e mbledhura nuk sqarojnë, por përkundrazi ngatërrojnë kuptimin e përgjithshëm të planetit tonë fqinj.

Nga njëra anë, nuk është thelbësore të dërgohen mijëra pajisje në Mars. Kjo mund të ndodhë në të ardhmen, por aktualisht, ne mjaftohemi me atë që kemi. Ne synojmë të deshifrojmë këto imazhe. Për shembull, merrni parasysh një imazh të NASA-s nga viti 2017 që përshkruan një objekt afërsisht 1.2 milje të gjerë. Fillimisht mendohej se ishte një shkëmb i pazakontë ose një veçori tjetër natyrore.

Megjithatë, në fotot e mëvonshme, shkëmbi i madh u zhduk. Si mund të jetë kjo? Kodra ishte atje, dhe pastaj papritur, nuk ishte. Nuk mund të konsiderohet si mosfunksionim i kamerës; objekti ishte dukshëm real, jo rezultat i ekspozimit të tepërt. Nuk ishte një iluzion apo mashtrim optik. Kështu, astronomët e NASA-s luftuan për të llogaritur zhdukjen e një objekti kaq të madh në sipërfaqen e Marsit.Duke supozuar se nuk ka qytetërime të tjera në sistemin diellor, shpjegimi i zhdukjes së një objekti 1.2 milje është sfidues. Megjithatë, me një mendim të caktuar, mund të nxirret një përgjigje logjike për këtë mister të ndërlikuar. Formacioni i kapur në fotografi nuk ishte një kodër apo shkëmb. A mund të ketë qenë një anije kozmike aliene me aftësi mbuluese? Mund të ishte ulur në Mars, të kishte kryer eksplorimet e nevojshme dhe më pas të ishte nisur.

Intervali midis imazheve që tregojnë praninë dhe mungesën e tij është gjashtë muaj. Në këtë periudhë, një anije kozmike nga një qytetërim jashtëtokësor mund të kishte përfunduar potencialisht ngritjet dhe uljet e shumta. Prandaj, refuzimi i drejtpërdrejtë i një mundësie të tillë duket i pajustifikuar. Çdo vit, raportohen mijëra shikime të UFO-ve, duke sugjeruar se këto janë konstruksione teknike jo me origjinë njerëzore. Kjo mund të jetë përgjigja për shumë pyetje.

Në vitin 1985, një satelit kanadez me autotingull kapi një imazh të një objekti në Hënë, që ndodhet në jug të ekuatorit. Fotografia është marrë nga imazheri termik në bord. Objekti, i ngjashëm me një “puro”, u vlerësua të ishte më pak se 250 metra i gjatë.

Objekti në fotografi e ka origjinën nga sipërfaqja e Marsit. Çfarë mund të supozojnë astronomët se është? 1

Anijet kozmike tokësore transmetojnë rregullisht një sërë imazhesh nga sipërfaqja e Marsit. Këto imazhe shpesh çojnë në debate mes studiuesve. Astronomët përdorin të dhënat e mbledhura për të krijuar një kuptim gjithëpërfshirës të planetit tonë fqinj.

Imagjinoni që jemi nga Hëna dhe kemi dërguar një duzinë mjetesh kërkimore në Tokë. Sa përqind e sipërfaqes totale të Tokës do të studionin? Praktikisht asnjë, sepse mijëra pajisje janë të nevojshme për të krijuar një pamje të plotë.

Kështu, nocioni i eksplorimit të një planeti të tërë me vetëm 5-6 sonda dhe disa stacione orbitale është jorealiste. Nuk është e mundur të mblidhen të dhëna objektive dhe gjithëpërfshirëse në këtë mënyrë. Kjo përputhet me pikëpamjet e shumë studiuesve të cilët argumentojnë se njerëzit nuk po studiojnë me të vërtetë Marsin, por përkundrazi angazhohen në aktivitete që thjesht japin përshtypjen e kërkimit. Të dhënat e mbledhura nuk sqarojnë, por përkundrazi ngatërrojnë kuptimin e përgjithshëm të planetit tonë fqinj.

Një objekt misterioz, i shtrirë 1.2 milje në gjatësi, është parë në Mars.
Një objekt misterioz, i shtrirë 1.2 milje në gjatësi, është parë në Mars.

Nga njëra anë, nuk është thelbësore të dërgohen mijëra pajisje në Mars. Kjo mund të ndodhë në të ardhmen, por aktualisht, ne mjaftohemi me atë që kemi. Ne synojmë të deshifrojmë këto imazhe. Për shembull, merrni parasysh një imazh të NASA-s nga viti 2017 që përshkruan një objekt afërsisht 1.2 milje të gjerë. Fillimisht mendohej se ishte një shkëmb i pazakontë ose një veçori tjetër natyrore.

Megjithatë, në fotot e mëvonshme, shkëmbi i madh u zhduk. Si mund të jetë kjo? Kodra ishte atje, dhe pastaj papritur, nuk ishte. Nuk mund të konsiderohet si mosfunksionim i kamerës; objekti ishte dukshëm real, jo rezultat i ekspozimit të tepërt. Nuk ishte një iluzion apo mashtrim optik. Kështu, astronomët e NASA-s luftuan për të llogaritur zhdukjen e një objekti kaq të madh në sipërfaqen e Marsit.

Duke supozuar se nuk ka qytetërime të tjera në sistemin diellor, shpjegimi i zhdukjes së një objekti 1.2 milje është sfidues. Megjithatë, me një mendim të caktuar, mund të nxirret një përgjigje logjike për këtë mister të ndërlikuar. Formacioni i kapur në fotografi nuk ishte një kodër apo shkëmb. A mund të ketë qenë një anije kozmike aliene me aftësi mbuluese? Mund të ishte ulur në Mars, të kishte kryer eksplorimet e nevojshme dhe më pas të ishte nisur.

Intervali midis imazheve që tregojnë praninë dhe mungesën e tij është gjashtë muaj. Në këtë periudhë, një anije kozmike nga një qytetërim jashtëtokësor mund të kishte përfunduar potencialisht ngritjet dhe uljet e shumta. Prandaj, refuzimi i drejtpërdrejtë i një mundësie të tillë duket i pajustifikuar. Çdo vit, raportohen mijëra shikime të UFO-ve, duke sugjeruar se këto janë konstruksione teknike jo me origjinë njerëzore. Kjo mund të jetë përgjigja për shumë pyetje.

Në vitin 1985, një satelit kanadez me autotingull kapi një imazh të një objekti në Hënë, që ndodhet në jug të ekuatorit. Fotografia është marrë nga imazheri termik në bord. Objekti, i ngjashëm me një “puro”, u vlerësua të ishte më pak se 250 metra i gjatë.

Gjerësia e Universit sugjeron se ai është i mbushur me jetë, i ngjashëm me planktonin në oqean, me banorët e tij të vegjël dhe të mëdhenj. Një UFO që mat më shumë se një milje e gjerë mund të duket e madhe, por objekte edhe më të mëdha, që shtrihen në dhjetëra mijëra milje, janë vëzhguar pranë Diellit. Mund të imagjinohet që një pajisje jashtëtokësore është vërejtur në sipërfaqen e Marsit në vitin 2017.