Odhisseas Elitis-Guacka-Shqipëroi: Lefter Shomo


ODHISSEAS ELITIS

GUACKA ( Nga përmbledhja: R-të e dashurisë). ΤΟ ΚΟΧΥΛΙ.

Për të notuar detit rashë

Por zemrën time pas e lashë

Poshtë, përtoke lashë zemrën

Si një guackë brenda rërës

Aty kaluan të gjitha vajzat

Me kostum banjë edhe çadra

Dhe miqtë shkuan së andejmi

Asnjë guackën nuk e gjeti

Vjet , shumë vjet duke notuar

E dashura ime ku ka për të shkuar

Deti e ka gërryer shkëmbin

Ishulli mbeti si kukuthi.

Shqipëroi: Lefter Shomo