O,ky zjarr që po djeg pyllin-Gina Kapej Xhaferaj


Pse je bërë si zjarr në mal

Si oxhaku i gjyshes sime?

Më je diell në agim të bardhë

Porsi lulja për zbukurime.

Për ty natën mbeta zgjuar

Ai gjumë s’më merrte fare

Mendja më qënka tërbuar

vinin ëndrrat ziliqare

Si lumi që larg vërshon

Sytë s’më hapen në mëngjes

Ëndrra kurrë nuk mbaron

merr bekimin për një jetë

Pasuritë jo, nuk vlejnë

as gjerdanët bërë prej ari

As ato letrat me vlerë

kur në shpirt të ndizet zjarri.

Ti më solle lumturinë

si një bar në ditë pranvere.

Nëpër trup kam drithërimë

dhe ti ngjan me luledele

Kërkoj dorën breg më breg

të kërkoj si valë deti.

Për ty shkoj shteg më shteg

E nuk trembem nga tërmeti

Gina kapej Xhaferaj