Ora e mëngjesit…Begu Davë


Ora e mëngjesit…

Ora e mëngjesit trokiti sërisht

Ankthi i natës lë pak ndrojtje,

Dhe rrezja e diellit ra si meteor,

Ëndrra m’u bë mallë për eksporte.

Kalimtarët mbushin rrugën plot

Të gjithë përshëndeten sot ëmbël,

Mirëmëngjesi njëri-tjetrit i thonë,

Ngazëllyer ecin trotuarit në këmbë.

Ndërsa unë ngjaj si robinë e natës

Dhoma e shpirtit ndjen një të ftohtë,

Ku pa kuptuar përshkon qënien time,

Edhe pse dielli sot është i ngrohtë.

Zogjtë e mendjes njëzëri m’thërrasin

Kërkojnë hapësirën e tyre të lirë,

Të flutorojnë natyrës e qiellit të kaltër,

Dhe të shkojnë atje ku gjejnë qetësinë.

Ora e mëngjesit sërisht do të vijë

Nuk do jemë robinë por dritë-dashurie

About Post Author