Origjina -frutat e vjeshtës shijojmë


Sheqere Sina

 GJETHET E RENA NE TRUNGE I PLEHEROJME… DIMRIN E EGER S’FIDOJME… ******************** Kjo vjeshte me lagështi , me jep fuqi , kujtoj vitet e rinise plot shprese pasion… me jep force ngjyrat e gjetheve token, zbukurojnë Dhe yjet ne qiell buzëqeshin me japin fuqi Te shijoj frutat ne trungun familjare Te harroj atë ere te fuqishme qe pemët rrezoj …. Drurët.. mblodha i sharrova Ne oxhakun e ngrohte te gjithe te bashkuar te sfidojmë dimrin e egërsuar. Gjethet bien ndjenjë dhimbje, vështroj, shegët binjake te ngjitura, ne peme .. ngjasojnë me dy prindër te munduar qe vapën kane përballuar S’mund te rrinë te izuluara Si vullkane shpërthejnë .. Këto dy zemra nuk ndahen Kokrrat e tyre shijohen Dhe trupi transformohet.. largësia dashuri malli e mbanë si shege shpërthen ne vjeshtën e pare .. kokrrat janë pjekur..ne te carat .Vërej, bletët punëtore qe thithin lëngun për pjellim .. Vërej diellin vjeshtor, Vështroj kapelet e burrave…

About Post Author