Pa nënë s’do kishte botë-Sheqere Sina Ozun


E duronte nëna ime dhembjen e duronte,

te përtypte përvëluar ëndrrat-buzë.

Një ankim të hershëm, që pluskonte,

s’di, kish dashuri, apo thjesht muzë!

E duronte nëna dhembjen, nuk e shfaqte,

rrinte si ikonë e shenjtë, buzë oxhakut,

Vatra, tutje hidhte ëndrrat, digjte… flakte…

dhe ia mbinte thinjë në kokë të

plakut.

SHKENCË-JETËN MOS E SHFAROS!

-Shkenca sot po e provon

Ujë-qiell-tokë i rrafshon.

Tokë e shenjtë si po jeton?!

Unë e di që dashuria,

Mban në gji njerinë e mirë,

Ujëtokqiell-janë të miat!

Herë të zjarrta, herë… ngrirë…!