Paragjykim-Valbona Kolaveri


Shkapërcejmë mendimet,

Shkapërcejmë,

Se mëndja ,ku nuk shkel

Herë herë,

Pa baza mendojmë,

Se nuk ndalemi

Të shohim më mirë

Në etalone krahasuese

I mbajmë elitë mendimet,

Për disa

Kacavjerrë gjithherë,

Të gatshme ti ngjisim

Në majë

Dhe ti valëvisim

flamur,

Si të pagabueshëm,

Se ashtu na duhet

Mendojmë,

Për çastet,

Për fatet,

Për veten

Në udhëkryqe,

Kur udhët marrim,

Mendojmë ,

Pa mbarim

Herë, herë

Shkapërcejmë

Dhe mendime pa vlerë,

Se u lodhëm

Herë ,gjykojmë,

Dhe nuk mendojmë,

Më mirë

Për të tjerë

Mendimet e vetme,

Që s’kanë kurrë peshë,

Mendoj,

Janë paragjykimet.