Pareidoli-Brixhilda Dede


PAREIDOLI

( Skulptura të nënës natyrë)

Mërzia varej në buzë si një çiban i huaj.

Nuk dija se qielli do përvishte mëngë për të kthyer mallëngjimin tim në lotë breshëri.

Sapo kisha dalë nga një skenë kinematografike dhe nuk doja të përjetoja trishtimin e ndarjes.

Hapa çadrën krem dhe me ndjesinë e vetmisë zhytur xhepave të xhaketës, hidhja hapat në gojë lëvozhga gështenjash duke pritur përgjigjet e gërvishtjeve të tyre, pandoflave të bardha si një kolonë zanore e nemitur.

Qielli shkundte re të bardha,

Ndërsa rutina hiqej zvarrë çarje labirinthesh, vënë në lëvizje imagjinatën.

Kisha vendosur të largoja pritjet e frikës zvendësuar,

Me kënaqësinë e vuajtjes për ty.

Atë ditë ku grija e Oortit të qiellit rrëshqiste pas një mal,

Ndërsa roza e Erosit trokiste si kambanë kraharorëve.

Në alazoni ngjyrimesh, skulptura pareoidoli ngjasonte me qënien njeri.

Në një qielli hyjni,

Ti erdhe lehtas, mbështetur kokën në gji.