Parku-Fatbardha Budini


Parku dhe stolat e vjetër,sot po më kujtohen,

qielli dhe toka fillojnë me njëra- tjetrën të afrohen.

Vështirë të takoje tjetër veç mrekullisë së pranverës,

aty ku gjethet e pemëve dukeshin sikur kurrë nuk zverdhen.

Ai park dikur nuk lejonte,që të trokiste vjeshta,

venitjen dhe zbehjen aty kurrë nuk

e njihja.

Edhe kur gjethet e pemëve fillonin të zbeheshin,

në gjirin e saj të blertë ato

mbështilleshin.

Ai park dikur Dimrin e egër kurrë se

pranonte,

me gjelbërimin e pemëve gjithçka e zbukuronte.