Pashë vallen tënde-Fatmir R Gjata


Fatmir R Gjata

Kërceje këmbëzbathur përmbi yje

që digjeshin nën lëkurë si thëngjij

dritsoje si një ëngjëll perëndie

një botë të ëndërruar pa kufij.

Dhe vije rreth e digjeshe ngadalë

krahëngritur buzëqeshje e trishtuar

këndoje por stë ndjeva asnjë fjalë

veç tinguj në një gjuhë të ngatërruar.

Pashë sytë e tu e nisa të besoj në zot

zinxhirët thellë i ndieva gjer në mish

dhe mbeta duke ngatërruar dje e sot

duke ngatërruar ç’ka është e çfarë ish.

Ndaj këngët si dëgjoj më me dëshirë

dhe s’ngrihem asnjëherë e valle s’mar

ca vargje shkruaj kur është natë e mirë

e dridhem siç bëjnë telat në kitarë.

E dridhem kur mendoj në një zemër

që brithte këmbëzbathur përmbi rërë

duke ecur pa adresë edhe pa emër

duke besuar edhe shpirti dridhet tërë.