Pasion i dëshirës-Sanie Tushi Rrokaj


Ejjj hënë …

Buzëqeshi bukurisë tënde .

Të kam pranë edhe se je në largësitë qiellore plot dritë e shkëlqim…

jep mundësinë të flas me yjet që u është zbehur shkëlqimi .

Të shpërndajë mjegullën në majat e maleve

të mos fshehin ngrohtësinë në heshtje.

Frymëmarrjen e dlirë me dritë të artë..

Kjo është udha e jetës me besim tek e bukura

Ku qielli hapë retë e bardha …të zbulojë kaltërsitë në hapësirën e pafundme .

Hëna më përgëdhel me bukuritë e saj në mendimet e mia të heshtjes më orienton drejt udhës së ndritu për të zgjedhur jetën … ..plot ….mrekulli…..

Aty fillon jeta plot shkëlqesi e buzëqeshje .

Qielli hapë dhe largon retë e zeza

retë e bardha bëhen si margaritarë.

Hap retë me duart e mia për të hyrë në zemrën e diellit ….

…bisedoi shtruar me rrezet e tij

… për mirësinë në jetë …

që është thesar i ç’do njeriu !

Hëna e shndritëshme portë e hapur sa e bukur në lartësi ku shpirti ka gjithmonë rreze shpresë edhe në stuhitë ku hedhë tej brengat dhe lëngatat ..përqafon diell e hënë..për

pranvera të lulëzuar me plot lule të çelura

.ku të vijë gëzimi e lumturia si engjëll i bardhë në fluturimin e mendimit.

Kaltërsi e qiellit përhapet si magji duke bashkuar grimca e jetës për një energji të pastër duke kërkuar motivin e ri në ditët e bukura në ç’do lindje e perëndim të diellit.

Pema e lumturisë është gjithmonë aty ku nis

fluturimi i një jete të re plot optimizëm e bukuri …..në ditët plot shkëlqim e jetë!

Këtu do jetë bardhësia nga gjumi i fjetjes së ….mendimeve …

nëpër ëndërra të bukura plot dritë.

Yjësia ndihet sërishtë e sërishtë vezulluese si margaritarë të mbushur plot dritë e ngrohtësi.

si flladi i pranverës duke çelur lëndinat e shpirtit me dritë të artë..

….Zgjidh të jetosh jetën .

….sikur të jetë një mrekulli … nëpër gjirin e …natyrës së bukur …

Nëpër mëngjezet plot freski e bukuri .

ndiej

Ndiej Tik—-Taket e zemrës së saj .

Shiko Ylberet që ndriçojnë nga largë …

shpejto të kapësh bukuritë e tyre..

Dëshira dhe vullneti i të jetuarit janë rrezatimi në motivin e humbur të jetës .

Sekreti i jetës fshihet thellësive të vetvetes ..

Kërko bardhësi ..Se qielli do hapet përfundimishtë…