“Pavarësia në fotografi e dokumenta”


Gëzim Llojdia

Ky shkrim im është botuar në fillim në vitin 2008.

Klikoni në google dhe do të gjeni linkun dhe gazetat ku është botuar.Këto fotografi sot i gjenë në çdo shkrim në google.

Nga origjinali:Gaxeta:”Flamuri”.

Fotografia e parë

1-Në përvjetorin e parë të pavarësisë Kombëtare. Nga e mëngjra në të djathtë: Naraç,major Alem Tragjasi,Lef Nosi, Pandeli Cale,Luigj Gurakuqi,Dhimitër Berati.

2-Fotografia e dytë lexon:” 28 nanduer 1912″.

Botuar në vitin 1964 në numrin 101-104 të gazetës :”Flamuri”.

Sqarimi që jep redaksia e gazetës:”Një grup delegatësh që udhëtojnë me Ismail Qemalin,në mes të udhës para se të shkojnë në Vlorë,ku do të ngrenë flamurin.

Këtu njihen Dhimitër Zografi,Dhimitër Berati,Dhimitër Mborja,Pandeli Cali,Qazim Kokoshi,Pandeli Mborja,Muço Sharra.

3-Fotografia e tretë.Ismail Qemali dhe Luigj Gurakuqi.

.Shkruan gazeta:” Flamuri”.

Në fakt janë personazhe të tjerë përveç plakut të Vlorës .