Pëllumbi i paqes-Aferdita Hadaj


PËLLUMBI I PAQES

*********************

Pëllumbi i paqes

e ke emrin,

Sa bukur, tingëllon.

Botës mbarë, shpërndan,mesazhin

Por s’duan, të të

lexojnë.

Nuk duan paqe,

pasanikët,se mbytur,

mes pasurish janë.

Se janë shum të

djallëzuar,në “gene”

gjakpirësinë, kanë.

Ti moj botë…!!

që lidhur je.

Nga zinxhirët,

skllavërues,

Ku është forca,

që t’i këpusësh?

Dhe me to, t’ju

biesh kokës?

Fluturo pëllumb

i paqes, përhap

Dritë,dhe bardhësi.

t’ja shëroj plagët,

kësaj bote,

Të ketë, paqe dhe

qetësi……………!!!

A.Hadaj.