Pema e shpresës:Elvira Zeneli


Elvira Zeneli

PEMA E SHPRESËS

Dashurohemi

E s’dimë pse!

Qetësia e paqtë

Na rrit Pemën e Shpresës

E ne vjelim frutat

E kënaqësisë së mishtë!

Nëse ndodh e pandodhura

Dhe frutet dergjen përtokë

Në kalbëzim,

Ne besojmë te Pema e Shpresës

Në Rigjallërim!

Si besimtarë të vërtetë,

Flakim tej çdo dyshim!

I falemi hyjnores ndjenjë,

Dashurisë…

Edhe pse, tashmë,

Në formën e nostalgjisë!

Nostalgjia

Na shpërbleka ëmbël,

Ndonëse Pema e mishtë e Shpresës

Përtokë dergjet,

E shtrirë në humusin e gjithësisë!