“Pemët” përkthyer nga Irma Kurti


Në këtë qytet të dhunshëm
pemët janë burgosur
me shufra betoni.

Nga dritarja ime
shoh degët e tyre tek përpiqen të arrijnë
një pasqyrë që dridhet, e cila erën
e përgjumurrrethon tani.

Ja përse
unë ende e ruajportretin e gjetheve të tyre
në një orë pezull
dhe pranë një kamefle
derisa të tretet nata e thellë.

VENUS IXCHEL MEJÍA, HONDURAS (1979)

(Piktura: Georgia O’Keefe, SHBA 1887-1986)

Përktheu në shqip: IRMA KURTI

About Post Author