“Penarti”


Eqerem Canaj

_ Shkrimtarit Shevqet

Musaraj _

I bardhe, i brishte, fluror,

ne oborrin e driterise,

diellin pret perdite –

mjegullen shtyne me dore:

bir i diellit skaj me skaj,

penarti Shevqet Musaraj

endrra t’u be drite –

drita t’u be mermer,

ne mendjen time rrite

bimen e pranveres :

per t:u bere nje dite

zdhenes i nje kohe tjeter

mund qendroje Smokthine,

a ne Tiranen e kuqe,

po ne Vloren e Pavaresise

duhej mendja jote, duhej :

se ashtu, menduar,

flatron ne Diej

midis detit dhe qiellit,

mvrejtur ke qendruar,

deti te hedh dallge –

dielli rreze drite :

me gishtin tend tregues-

ke vene piken ku duhet!

i bardhe, i brishte, fluror,

ne oborrin e driterise,

diellin pret perdite –

mjegullen shtyne me dore.

Vlore, 2021.

About Post Author