Pentagoni krijon njësinë e re të hetimit të UFO-ve


Departamenti i Mbrojtjes ka njoftuar zyrtarisht përpjekjen e tij të fundit për të arritur në fund të misterit të UFO-ve.

I njohur si Grupi i Sinkronizimit të Identifikimit dhe Menaxhimit të Objekteve Ajrore (AOIMSG), njësia e re do të shërbejë si pasardhëse e Task Forcës së Paidentifikuar të Fenomene Ajrore të Marinës së SHBA.

Sipas një njoftimi zyrtar nga Departamenti i Mbrojtjes, AOIMSG do të “sinkronizojë përpjekjet në të gjithë Departamentin dhe qeverinë më të gjerë të SHBA për të zbuluar, identifikuar dhe atribuar objektet e interesit në Hapësirën Ajrore të Përdorimit Special (SUA) dhe për të vlerësuar dhe zbutur çdo kërcënim të lidhur për sigurinë e fluturimit dhe sigurinë kombëtare”.

Pentagoni ka njoftuar gjithashtu formimin e Këshillit Ekzekutiv të Identifikimit dhe Menaxhimit të Objekteve Ajrore (AOIMEXEC), i cili do të përbëhet nga zyrtarë të Ministrisë së Mbrojtjes dhe agjencive të tjera të inteligjencës dhe do të ofrojë “një vend për përfaqësimin ndërinstitucional të qeverisë së SHBA”.

Njoftimi zyrtar vazhdon gjithashtu duke thënë:

“Inkursionet nga çdo objekt ajror në SUA-në tonë paraqesin shqetësime për sigurinë e fluturimit dhe operacioneve dhe mund të paraqesin sfida të sigurisë kombëtare. DOD merr raporte për inkursione – nga çdo objekt ajror, i identifikuar ose i paidentifikuar – shumë seriozisht dhe heton secilin.

Ky vendim është rezultat i përpjekjeve të planifikimit dhe bashkëpunimit të kryer nga OUSD dhe elementë të tjerë të DoD nën drejtimin e Zëvendës Sekretarit Hicks, për të adresuar sfidat që lidhen me vlerësimin e UAP që ndodhin në ose pranë zonave dhe instalimeve të trajnimit të DOD të theksuara në raportin e vlerësimit paraprak të DNI të dorëzuar në Kongres në qershor 2021.

Raporti gjithashtu identifikoi nevojën për të bërë përmirësime në procese, politika, teknologji dhe trajnime për të përmirësuar aftësinë tonë për të kuptuar .”

About Post Author