Pentagoni pretendon gabimisht se nuk ka të dhëna për UFO-t që çaktivizojnë armët bërthamore


Pentagoni pretendon gabimisht se nuk ka të dhëna për UFO-t që çaktivizojnë armët bërthamore


Ish-komandanti i Minuteman Robert Salas pohon se ai e raportoi incidentin në grupin e punës të UFO-ve vitin e kaluar.
Salas, i cili prej kohësh po përpiqej të rriste ndërgjegjësimin për përvojat e tij, ishte komandanti në detyrë në objektin e nisjes nëntokësore të bazës së Forcave Ajrore Malmstrom në Montana në mars të vitit 1967 kur u shfaq një objekt misterioz dhe çaktivizoi disa nga ICBM-të.

Një aviator i cili kishte qenë roje në atë kohë kishte vëzhguar një objekt në qiell i cili kishte filluar të zig-zag përreth përpara se të rrinte pezull jashtë portës së përparme të objektit.

Rojet e sigurisë e përshkruan atë si të kuqe, të ndezur dhe në formë disku.

Brenda pak sekondash, ICBM-të e vendosura në bazë kishin filluar të raportonin dështime të pashpjegueshme.

“Brenda pak sekondave në vijim, ne kishim humbur gjashtë deri në tetë raketa në një gjendje ‘No-Go’”, tha Salas.

Sipas një Kërkese për Aktin e Lirisë së Informacionit (FOIA), “të dhjetë raketat në fluturimin me jehonë në Malmstrom humbën alarmin e nivelit brenda dhjetë sekondave nga njëra-tjetra”.
Një incident shumë i ngjashëm kishte ndodhur vetëm një javë më parë në një bazë tjetër në veri të Lewistown, Montana.

Kur Salas raportoi incidentin në task-forcën e UFO-ve të Pentagonit vitin e kaluar, atij iu tha se zyrtarët tashmë ishin në dijeni të tij dhe se ai nuk kishte nevojë të dorëzonte ndonjë informacion shtesë.

Prandaj, ai u befasua veçanërisht kur zyrtarët në seancën e kongresit të UFO-ve të martën pohuan se nuk kishin asnjë të dhënë për incidentin dhe nuk ishin në gjendje të komentonin.

“Mbyllja e raketave bërthamore, padyshim, është një shqetësim i sigurisë kombëtare që ata duhet ta kishin marrë parasysh,” tha Salas.

“Për shkak se kongresmeni [Mike] Gallagher e shtyu atë, më në fund Moultrie pranoi t’i hidhte një sy këtyre incidenteve. Kështu që mezi pres ta informoj atë sapo të marr telefonatën.”

“Unë thjesht prisja të dëgjoja nga ata. Unë ofrova të shkoja atje me shpenzimet e mia. Do të isha i lumtur të informoja plotësisht çdo kongresmen, ose cilindo nga DoD.”

Burimi: Mail Online

About Post Author