Pentagoni publikon pamjet e UAP të “sferës metalike” mbi Irak
Kush ose çfarë i fluturon këto objekte mbi Lindjen e Mesme? 

Pamjet e jashtëzakonshme u zbuluan gjatë seancës dëgjimore të Komisionit të Senatit të kësaj jave mbi temën e UFO-ve.

Seanca dëgjimore, e cila synonte të trajtonte shqetësimet në rritje për numrin e madh të rasteve që janë shfaqur në vitet e fundit, si dhe të theksonte rëndësinë e fondeve shtesë për kërkimin, u ndoq nga një numër ekspertësh, duke përfshirë Dr Sean Kirkpatrick nga All-domain. Zyra për Zgjidhjen e Anomalive.

Ndërsa fliste në ngjarje, Kirkpatrick zbuloi disa pjesë të pamjeve, duke përfshirë një rruzull misterioz metalik që ishte kapur në kamera mbi Irak.

Rasti ende klasifikohet si “i pazgjidhur: në arkiv aktiv”.

Pavarësisht shembujve të tillë të objekteve të paidentifikuara, megjithatë, Kirkpatrick theksoi se ai nuk kishte parë asnjë provë përfundimtare që të sugjeronte se ndonjë prej tyre është jashtëtokësor në natyrë.

“Në kërkimin tonë, AARO nuk ka gjetur asnjë provë të besueshme deri më tani të aktivitetit jashtëtokësor, teknologjisë jashtë botës ose objekteve që sfidojnë ligjet e njohura të fizikës,” tha ai.

Aktualisht, departamenti po heton mbi 650 raste të fenomenit ajror të paidentifikuar.

“Nga ata mbi 650, ne kemi prioritizuar rreth gjysmën e tyre që të kenë vlerë anormale interesante, dhe tani duhet t’i kalojmë ato dhe të shkojmë ‘Për sa prej tyre kam të dhëna aktuale?”, tha Kirkpatrick.


About Post Author