Pentagoni publikon raportin mbi takimin e pilotëve me UFO mbi Gjirin e Meksikës


Një imazh i zmadhuar infra të kuqe i objektit. Zyra e UFO-ve të Pentagonit ka arritur në një përfundim në lidhje me natyrën e një objekti të vëzhguar pranë Eglinit vitin e kaluar.Incidenti, i cili ndodhi më 26 janar 2023 mbi Gjirin e Meksikës, u raportua nga piloti i një avioni luftarak të Forcave Ajrore të SHBA gjatë një fluturimi nga baza e Forcave Ajrore Eglin në Florida.

Detajet u bënë më vonë të disponueshme për publikun përmes Ligjit për Lirinë e Informacionit.

Sipas raportit, piloti kishte marrë një bllokim radar në katër objekte të paidentifikuara në rreth 16,000-18,000 këmbë, por në fund ishte në gjendje të vëzhgonte drejtpërdrejt vetëm një nga këto.

Çuditërisht, radari i avionit më pas nuk funksionoi dhe mbeti i pafunksionueshëm për pjesën e mbetur të ngjarjes.

Objekti që piloti arriti të vëzhgonte u përshkrua si në formë dardhe të paqartë dhe i ngjashëm me “anijen kozmike Apollo”. Ai kishte një pjesë të poshtme të ndriçuar “të kuqërremtë” të rrumbullakët dhe kishte një pjesë të sipërme në formë koni të mbuluar me “panele të segmentuara gri metalike”.

Tani, në një analizë të sapo publikuar të incidentit, Zyra e Zgjidhjes së Anomalive në Gjithë domenet (AARO) ka paraqitur një sugjerim konvencional për atë që piloti hasi atë ditë.

“Megjithëse piloti e përshkroi objektin si njëtrajtësisht gri në spektrin e dukshëm (duket uniformisht i zi nga këndi i shikimit në imazhin EO), imazhi i zmadhuar infra të kuqe (shih më lart) tregon se objekti kishte një nënshkrim të fortë kontrast në spektrin infra të kuq, “, thuhet në raport.

“Ky kontrast sugjeron ose një ndryshim të temperaturës / emetimit ose një ndryshim reflektimi midis dy hemisferave të tij.”

Prandaj, me një “besim të moderuar”, raporti sugjeron se ajo që ka hasur në të vërtetë piloti ishte një “tullumbace ndriçimi komercial”, ose diçka e ngjashme.

Raporti sugjeron gjithashtu me “besim të lartë” se objekti “nuk ishte anomali”.