Për ata burrat e parë…!


Për ata burrat e parë…!

Kur isha i vogël , kur isha fëmijë

Kujtoj burrat e fshatit; i kisha zili

-Te gjate, hijerënde dhe shpatullgjere

-Kalonin ne rruge, “tundej vendi I tere…!

Një pale shajake te trasha veshur

Jelekun, dhe nje pallto mbi supe hedhur

Një kapele te zeze gjer tek veshët ngjeshur

Te urte, fjalëpake, ne mendime te kredhur

Kur kuvendonin, nga mbrapa u shkoja

Për ta; fjala ishte fjale dhe besa qe bese

Kur te rritem kështu do te bëhem dhe unë; ëndërroja

Prisja me padurim , prisja me shprese….!

Kështu; vitet ikën,me t’a dhe unë u rrita

Por portreti i tyre, tek une nuk ka ardhur

Trupi I gjate dhe hija e rende qe une prita

Veç lëkurës se rrudhosur dhe flokëve te zbardhur…!

Perse valle nuk erdhën, perse nuk I takova ?!

Mendohem duke u pare ne pasqyre I trishtuar

Mos valle dikua për diçka unë gabova ?!

Mos valle diçka , pa kuptuar kam ndryshuar…?!

Jo;;; Tani Po me kujtohet fare mire

Ata; nuk ishin te gjate, a’s te forte si guri

Por ajo qe me bënte ti shikoja te tille

Qe fjala, qe besa, ish qëndrimi prej burri…!!!

Me respekt Ramis Bejo Aliaj

About Post Author