Për Beratin më merr malli-Marjana Tafilaj


Marjana Tafilaj

Jam beratase ç’ik stralli

Për atë vend më djeg malli

Më djeg malli s’po duroj

Shpirtin në oxhak po e ngroh .

Jam fisnike bij vatani

Lindur rritur prej atij vendi

Digjet shpirti përvëlon xhani

Bij fisnike bij vatani .

Kur vij në qytetin tim

Ndihem e fort mbushem me frymë

Ulur aty pranë një lulishte

Vështroj kodrat me ullishte .

Qyteti im stë harroj kurrë

Sa të jem gjallë dhe me frymë

Vendi ku hodha hapat e para

Kur thërrita nëna baba .