Për ditëlindje të Gjergj Kastriotit-Jashar H.Selmanaj


Shëngjergji

( Për ditëlindje të Gjergj Kastrioti )

1.

Stuhis para më lule

Para kohes të vjetër

Në gjujë kurr nuk u ule

Tregovë shpaten tjetër.

2.

Sot, ne e festojmë

Ah, ditëlindjen tuaj

Bashk e kremtojmë

Në token tonë të huaj.

3.

Gëzimi më lumturi

Diell mbi trojet tona

Hedhet vallja për bukuri

Ndegjohet kënga e jehona.

4.

Ah, të gjithë zgjohen

Nga kënga më jehonë

Plis bardhet krenohen

Më ju o kryetimi jonë.

5.

Sot për ne lind dielli

Tundet toka e HOTIT

Buzqesh toka dhe qielli

Për ditëlindjen KASTRIOTIT.

Jashar H Selmana

About Post Author