Për dy sy, vetëm për dy-Leonard Pipa


Për dy sy, vetëm për dy,

Jetën jepja dyqind herë,

Kur me dritë si hyjni,

Më kërkonin nëpër tmerr!

mbulonin ngrohtësi,

Sa freskohej pakëz moti,

Ishin fllad e lehtësi,

Dhe në zheg si ky i sotmi!

Ti e dije se për t’a ,

Unë i vija zjarrin botës!

Po prapë ike tjetër krah,

Dhe më le pa mend e kokës!

Humbe si guri në ferrë,

Si ajo natë s’ka të dytë,

Malli më merr ndonjëherë,

Jo për ty, vetëm për sytë!