Për Ekrem Bardha-Viktor Pojani


Përgatiti –Klajdi Lulollari Pojani

Qe ne fundshek. XX, kur “tranzicioni” dhjetevjecar detyroj “trurin” e shoqerise shqiptare te emigronte masivisht, u binda qe demokracia e vertete ishte ende sh.larg ne horizont. Dhe, duke pas parasysh fillimshek.XX, ngushellova veten me mendimin:

E vertete qe, “guri, ne vendin e vet, me teper rrendon”, por nje “gur i cmuar” ne dhè te huaj, edhe me teper vleren vendit te vet ia shton.

Nje i tille eshte dhe z.Ekrem BARDHA, me jeten dhe veprimtarine e te cilit “Larg dhe prane Shqiperise” u njoha permes librit te tij me kujtime (fot.1)

Mbas leximit, mbresat dhe respektin tim ia dergova autorit me e-mail.

Dhe sot, mbas 20 vjetesh, nje surprize teper vleresuese nga miku im, z.Klajdi Lulollari POJANI – nje i ri ne moshe, por i mirenjohur ne rrjetet sociale per veprimtarine e tij promovuese dhe organizuese te figurave te shquara historike dhe vlerave te treves, (nga e kam origjinen dhe une) edhe me gjere.

Teksa lexon librin me kujtime te z.BARDHA, (fot.2) mes pershtypjeve te lexuesve te botimit te pare, gjen te perfshire edhe nje citim timin(fot.3); dhe me telefonon me entusiazmin e patriotit!

U ndjeva i vleresuar me superlativa dhe nuk gjej fjale falenderuese, si per mikun tim Klajdi (qe na lidh e ngjashmeron ADN-ja e vendlindjes), aq me teper ne adrese te z.Ekrem BARDHA – shembull i perkushtimit kombetar per te gjithe shqiptaret, larg dhe afer dheut mëmë&àtë*!

Iu uroj te dyve shendet jetegjate dhe veprimtari te frytshme per me te miren e kombit tone!

=-=-=-=-

*) Sa e bukur dhe domethenese gjuha jone: Dheu qe na lind e rrit, eshte i njevlershem me prinderit – nje Familje e Madhe!

Dhe sa e tmerrshme dhe e pabesueshme qe po e shkatrrojne politikanet…