Për ju nëna -Afërdita Hadaj


AFËRDITA HADAJ

Sot në festën tuaj

Një urim zemre e kam

Për ju nëna të dashura

Kudo ndodheni anë dhe mbanë.

@

Të shkruash për ju

Hyjneshat brilante

Nuk mjaftojnë as poezitë

Dhe librat me romane.

@

Jeni aq të bukura ju

Pasuri që nuk ka çmim

Diamant që rrezaton

Dielli që ndriçon shtëpin.

@

Në shpirtin tuaj të bukur

Pranvera lulëzon

Zemrat hoje mjalti

Mbushur plot gjithmonë.

@

Nektar lulesh pranvere

Goja juaj nxjer

Ska si juve në dynja

Të kërkosh në tokë dhe qell.

@

Edhe diamanti bukur

Zbehu ngjyrën kur ju pa

Jeni hëna yjet djelli

Univers më t’bukur s’ka.

@

Sa ujë kan detet

Grimca shkretëtirat

Është urimi bukur sot

Për ju nënat zemërmira.