Për ju!Eduart Veli


Jam me ju në çdo çast të jetës time.

me ju,në çdo buzëqeshje e çdo fjalë..

Në ëndrrat tuaja ,në të bardhat agime.

jam një copëz mali,i fortë si një djalë!

Jam në fjalën e parë,në hapin e parë,

i kam gdhendur të gjalla në memorje.

Me ju,kur keni qeshur e kur keni qarë,

i mbaj gjallë,mos të zënë kurrë skorje!

Diellit ju luta ,ëndrrat tu mbajë ngrohtë,

hënës i kërkova udhët e jetës tu ndrijë.

Asgjë s’do më ndalë në zheg e të ftohtë

si gladiator i hekurt,hapësirat të përpijë!

Bijat e mija, më shpejt se koha u rritët,

detyrat shpesh i bëtë fushave, maleve

Rrugëve të jetës si Afërdita ju përndritët.

u bëtë parakohe pjesë e derteve e halleve!

Ska gjë o bija,puna në jetë është shëndet.

si margaritar rrezaton djersa përmbi ballë .

Me bija si ju,unë rroj ende dhe njëqind vjet,

Prapë rend fushave,maleve si të isha djalë!

Eh..,sytë me lot më mbushen ndonjëherë.

me veten grindem,ju kemi lodhur drenusha

Por juve s’na u ndalët,s’u ankuat asnjëherë ,

Universitetin e parë e bëtë në male e fusha!

Sot,ndjehem i fortë si lis,si një këmbë mali.

Për ju diellit i vë zjarrin,detin bëj çelik e hekur.

Jo!Nuk ka furtunë dhe uragan që të më ndali.

Për bijat e mija,ngrihem nga varri dhe i vdekur!

About Post Author