Për problemet në punë dhe në jetë dhe për tejkalimin e tyre


Procesi Evolucionar Mendor

Ne kemi probleme në punë, në familje, në marrëdhëniet me të tjerët, në jetën tonë në përgjithësi dhe sjelljet tona janë krejtësisht irracionale.

Jetojmë të ngarkuar emocionalisht, të indinjuar, të trishtuar, të shqetësuar dhe duam të largohemi, domethënë duam të lëmë punën, të largohemi nga shtëpia, të prishim marrëdhëniet tona. Në punë ne shpesh jetojmë në një klimë të keqe, me konkurrencë të pandershme, në një mjedis ku kritikat e pakuptimta ndodhin ose nga pas ose drejtpërdrejt me sjellje agresive. Gjithçka që jetojmë akumulon ankth, zemërim, hidhërim, në vendin e punës dhe në jetën tonë në përgjithësi.

Sjellja jonë dihet. Ekzistojnë dy kategori sjelljesh – reagimi ndaj të gjithave të njohura dhe një sjellje krejtësisht e panjohur, sjellja e tejkalimit të problemit, të cilën do ta zhvillojmë në vijim.

Një reagim i njohur, pra një sjellje e njohur, është të qëndrojmë në punë ose në marrëdhënie sepse kemi nevojë për to. Pra, ne jetojmë në trishtim, në ngarkesë emocionale, në kundërpretendime, në tensione emocionale dhe në konsum. Ne jetojmë në mënyrë fataliste pasivisht të trishtuar dhe plot zhgënjim për jetën tonë. Ne kemi vendosur që nuk ka punë ideale dhe marrëdhënie ideale dhe jetojmë nga nevoja në punë të tilla dhe së bashku me marrëdhënie të tilla.

Reagimi i dytë i njohur, veçanërisht kur ndihemi të aftë dhe të fortë është të kemi një sjellje dinamike agresive pas akumulimit të emocioneve që përfundon duke lënë punën tonë dhe duke lënë marrëdhënien tonë, ne duam të jemi vetvetja duam të kujdesemi për veten, ia vlejmë vetes por kjo punë dhe këto marrëdhënie nuk ia vlejnë vetes. Kështu që ne largohemi, ndryshojmë punë dhe krijojmë marrëdhënie që janë ashtu siç duam të jenë. Megjithatë, duhet të dimë se gjetja e një pune dhe krijimi i marrëdhënieve sipas dëshirës është diçka që kërkon shumë fat, ose më mirë është diçka që ka shumë pak mundësi të ndodhë.

Tani le t’i drejtohemi rastit të tretë, i cili është i panjohur për ne dhe që rrallë ndodh pa vetëdije dhe rastësisht.

Pra, këtë rast që ndodh rrallë, në mënyrë të pavetëdijshme dhe rastësisht do ta bëjmë të ndodhë gjithnjë e më shpesh me vetëdije, domethënë do ta heqim fatin nga ky faktor.

Që kjo të ndodhë ne do të ndryshojmë bazën në të cilën mendojmë dhe veprojmë. Deri më sot ne mendojmë dhe veprojmë bazuar në nevojat dhe dëshirat tona. Pra, tani do të shohim se si rriten shanset për të pasur marrëdhënie krijuese, marrëdhënie që shkojnë përtej problemeve, marrëdhënie që së bashku zbulojnë të renë e besueshme dhe thelbësore. Do të zbulojmë ato marrëdhënie që nuk kanë mentalitetin dhe sjelljet që përfundojnë në dy situatat e njohura më sipër. Pra, ne do të dimë të krijojmë marrëdhënie që janë larg tjetërsimit, si dhe larg ndarjes dhe konfliktit. Ne do të shohim se si bëhemi njerëz me ndikim në marrëdhënie, si kontribuojmë në krijimin e ekipeve që kanë frymëzim, njohuri dhe që krijojnë si një ekip duke krijuar një që ka vlerë dhe perspektivë.

E gjithë kjo ndodh në një mënyrë të thjeshtë. Në vend që të kuptojmë se çfarë po ndodh në punën dhe jetën tonë, në përgjithësi, bazuar në nevojat dhe dëshirat tona, ne e kuptojmë atë në mënyrë eksploruese dhe evolucionare duke përdorur për këtë hetim të dhëna te thjeshta të dukshme dhe të vetëkuptueshme që kanë vlerë dhe perspektive që rrjedhin nga të kuptuarit e fakteve. , situata dhe sjellje të bazuara në atë që përcaktohet nga Parimet dhe Rregullat e fushës sociale. Ne mësojmë se cilat janë këto Parime që zbatohen në fushën sociale si dhe Rregullat përkatëse, kuptojmë se çfarë ndodh duke përdorur këto parime dhe këto rregulla dhe më pas shohim mrekullisht marrëdhëniet të fitojnë vlerë dhe perspektivë dhe bëhemi njerëz karizmatikë me ndikim, njerëz që me kalimin e kohës po rrisim vazhdimisht shanset për zgjidhjen e problemeve në marrëdhëniet tona, nëpërmjet kësaj baze të të menduarit eksplorues dhe evolucionar. Nëpërmjet këtij mentaliteti të panjohur deri më tani dhe që ne në ekipin e Evolucionit Mendor – Procesi i Inteligjencës e kemi formuar në një proces, pra në hapa konkretë zbatimi, ne nuk bëhemi thjesht të aftë për të zgjidhur problemet në marrëdhëniet mes nesh.

Me këtë mentalitet mund të mësojmë pragmatizmin transhendental në menaxhim.

Ne mund të zbulojmë një dimension tjetër të jetës. ne mund t’i bëjmë të tjerët të kuptojnë vlerën e pamasë dhe perspektivën aleksandrite të kësaj mënyre të re krejtësisht të panjohur për t’iu qasur realitetit, një mënyrë të kuptuarit dhe të vepruarit që i çliron njerëzit mendërisht nga skllavëria që kan nga skllavëria e imponuar nga nevojat dhe dëshirat tona. Kështu ne bëhemi njerëzit me ndikim që formësojnë shoqërinë e së ardhmes, ata njerëz që u mësojnë të tjerëve se si rriten shanset për të krijuar shoqërinë e së ardhmes.