Për të qenë të shenjtë:pa shenjtëri…Vladimir Bizhga


Ishte dimër

Dhe era,

dhembet e gardheve

kruante.

Asnjë rruge nuk dimë,

Ne epigramet e kohës.

Ku vdekja nuk vdes

Se vdekuri,

por zgërdhihet,

ne qefinin e reklamave,

ku gjithçka

është ne shitje..

Ne shurdhimin

e shurdhuar,

u shuan

qirinjte e Naimit.

Ne ëndrrën e bukur,

te dhimbjes se harruar.

Si një endacak

i varfëruar

Kërkova ne mjegulla,

Hirin e lirisë.

Lad bizhga@