Për Themëluesit-Jashar H Selmana


( Mërgata Shqiptare Në Botë )

1.

Zhgenjimët e egra më ndrydhnin

Shpirtin tim e zëmrën në mbrendesi

Ëndrra më befasit më shtrydhnin

Koha e errët ishtë e mbeti pa rendesi.

2.

Shtigjevë pa besë ecem në qëndër

Pritëm më vitë dritë drejtë ardhmërisë

Në pritë më del stuhia në epiqëndër

Djallzia hyri më rrëmbim të dinakërisë.

3.

Çelbi në shpirtë vershonte pa ndales

Koha e vjetër vezhgues e ditë të errta

Erat të ndryshmë furtuna pa mbules

Në prapavijë ne kishim vijat të pjerrta.

4.

Vezhgues koha e vjetër të errta ditët

Guac e mbyllur lojrat u rritën ndjeshëm

U mbyllëm në errësirë e ju nuk pytët

Ah, nata mashtruese flistë rrjedhshëm.

5.

Në paramak të agimit nuk vrejta diell

Shpresa më deshirë lengonte e vuante

Dritë në mëngjes e rë pa fund në qiell

Pas shpindes goditje bisha valle luante.

6.

Kalan dhe kullën e ndertuam më gurë

Ishte rruga e gjatë deri në majë të hotit

Vitët iken fati i mergatës mbeti nën urë

Prap lind dielli për sternipat e Kastriotit.