Për trëndafilin tim të bardhë-Kasam Shaqirvela


Kasam Shaqirvela

*

PËR TRËNDAFILIN TIM TË BARDHË

Mëngjeseve me vesë o trëndafil

kur drita e bardhë del në Ag

aroma yte ç’më bën bandill

dehjen shpirti ma ka në prag.

*

Përsiatjet shkojnë dhe sërish vijnë

brengat bredhin shtigjeve të mallëngjimit

tufa shpresash përherë më gdhijnë…

shenja udhëkryqesh të mërgimit…

*

Zemra mbushet e më s’duron

sa herë të sheh kopshteve ty…

në bahçe t’vendlindjes mendimi shkon

me retë e bardha ndalur në sy..

*

Dhe riga shiu më bien përmbi

Porsi ajo vesë e rënë në Ag

Peng i kujtimeve jam gjithnjë

Për trëndafilin tim të bardhë,

I vesuar që më pret në prag.

Shiko statistikat

Mbulimi i postimit: 46

Pëlqej

Komento

Ndaj