Për ty do bëhem zog me krahë-Godo Mehmetaj


Tek ti do vi si zog me krahe

do te ndek pas skaj me skaj

kenget bilbilit do tja kerkoj

me fllad pranvere do ti dhuroj.

Folen aty do ta ndertoj

dhe do çukas per dite ne xham

zambak te bardhe ne sqep do mbaj

dhe mbi nje vazo do te qendroj.

Po ti dritaren mbaje hapur

te hyje te dal me cicerim

do ta prish gjumin kur je ne enderr

te vish me mua ne fluturim.

Ajo dritare hapet njehere

ndoshta do kthehet ne nje kafaz

ne zemren tende dua te futem

ndryshe ne xham do te çukas.