Për ty do t’mendoj-Murtez Asllani


Natë

errësira sytë m’i vërbon

veç një qiri shoh ndezur

në atë dhomë të vetmuar

e aty një vajzë

që është duke jetuar.

I afrohem ngadalë

ishte kredhur n’mendime

ia zgjata dorën

ndalet e më shikon

mendja ikën larg

plot emocione,dridhje

ajo më preku lehtë

më mori zemrën

më përkëledhi

ia lëmova ballin,flokët

më futi në gji

si ndojnë miturak

e unë përulem para saj,

sepse është engjëll

e mbi të gjitha njeri.

Nata ecën

ne tretemi në mendime

për dikur,

për sot,

për nesër,

por e nesërmja do të jetë

më e bardhë,

më e ndritur,

më e ngrohtë.

E ne do të hidhemi në valle

t’vallzojmë e t’këndojmë

ata na shikojnë me kërshëri

na kanë lakmi,

por tash jemi bashkë

unë e ti.

Prandaj shumë të dua

dhe gjithherë të çmoj,

deri në fund t’jetës

për ty do t’mendoj.