Për ty, motër Doruntinë:Zymer Mehani


Zymer Mehani
Për ty, motër Doruntinë
I
Emrin Konstandin
Ma thotë populli im

Do ta mbaj një besë
Dhe nëse do t’vdesë

Nga rrasa e varrit
Do t’i hipi kalit

-T’kam premtuar motër
Se do t’kthej në votër

Varri nuk më treti
Se mbet amaneti:

-Te nëna  t’dërgoj
Dhe do t’fluturoj

II
Loti Yt m’rëndon
N’zemër sa Planeti

Yti lot m’peshon
N’shpirtin tim sa deti

Loti Yt, vërtet
Porsi plumb më vret

Nëse t’shoh me lot
S’mund të duroj dot
III
Loti Yt m’shëmbëllen
Në vesë trëndafili

Jotja fjalë- e ëmbël
Porsi këngë bilbili

Të kam, Doruntinë
Gjerdan n’vargun tim

IV
S’e di fare
Se ku gjendesh

Përtej malesh
Përtej detesh

Pas nëntë kreshtash
Pas nëntë bjeshkësh

Pas nëntë drizash
Nëntë murrizash
Nëntë zabelesh
Nëntë borigash

Përtej vapës
Dhe shtrëngatës

Përtej ditës
Përtej natës

V
Përtej nëntë lumenjsh të shkretë
Po rend, motër Ty për t’ gjetë

Përtej nëntë lumenjsh të mjerë
Ku s’ka dritë, është veç skëterrë

Njëqind vjet të thellë
Njëqind vjet të gjerë

Xhanin seç ma këpute
Ah, motër e mjerë!

About Post Author