Për ty poet i dashurisë:Vilson Mersinllari


PER TY POET I DASHURISE

————————–

Prane shtatores tende,kembe kryq u ula

veshtrimin mbi Liqen,tutje e kishe hedhur

me nderim dhe respekt,para teje u perhula

per-perlat-poetike,qe mbi leter ti ke derdhur.

Me borsalinen ne koke,dhe shallin mbeshtjelle

veshur me Kapotin e gjate,dukeshe hije rende

sikur shikoje mbi Liqen,poezite qe kishe”mbjell”

me qenin e vogel-Cuci-qe te rrinte nder kembe.

Para poezse tende,o Poet i dashurise

te gjithe ne qe shkruajne,jemi si therrmija

pavaresisht se te lane zhytur,ty mes vetmise

te ngriti ne piedestal,shume lart-Poezia-.

VILSON MERSINLLARI.

About Post Author