Për ty punëtor-Vilson Mersinllari


PER TY PUNËTOR

—————–

Kur kthehesh nga puna,i lodhur,i kapitur

me duart gjakosur,me duart tërë kallo

atëherë një pjesë njerëzish,janë duke shëtitur

duke shkuar nëpër-pabe,-për të kërcyer -ballo-.

Me një dymijëleksh të vjetër,hyn në dyqan

dhe mendohesh shumë,fëmijëve cfarë t’u cosh

ble dy vezë,një bukë,dhe një qese -tërhan-

që vaktet e bukës,me familjen ti kalosh.

Ata që shëtisin sot,nëpër pabe e karokera

nuk marrin si ty punëtor, treqind mijëlekë

ata hanë nëpër lokalet më të shtrenjta përhera

cdo ditë hanë karkaleca deti,koce dhe levrekë.

Ngrihesh herët në mëngjez,që në orën pesë

dhe rrugës kur ikën,vec për fëmijët mendon

shkon dhe punon,për ditë në punë të zezë

dhe për vujtjet e tua,askujt mëndja si shkon.

Dhe këta janë ata,që në politikë kanë hyrë

që ti i ke votuar,me dorën tënde përherë

nga corape grisur,ku s’shiheshin as në pasqyrë

sot janë bërë të gjithë,janë bërë milionerë.

Dhe shtëpinë që ke ndërtuar,e ke bërë me kredi

e sot e kësaj dite,si ke vënë dyer dhe dritare

ku zullumqarët e politikës,ata që voton ti

kanë vila dhe resorte,gjatë vijës bregdetare.

VILSON MERSINLLARI.