PËR TY ROZAFË


Kasam SHAQIRVELA

Emri yt ma prek zemrën time

Edhe ashtu fort të lënduar…

sa herë që shtegtoj lashtësisë

labirinteve duke të kërkuar

brenda ndjenjës së mërzisë.

Emri yt ma zgjon shpresën time

edhe ashtu të fjetur e të thyer…

një dëshirë fëmijës jetime

një mall nëne brenda mbërthyer

nga një ëndërr në zhgjëndërime.

Unë të putha me përkushtim

përmes dhimbjesh burrërie

jepja pra dhe Shkordës trime

një legjendë prej Ilirie

se ajo fort e meriton…

Merrna Rozafë në përqafim!

syri yt më të mos lotojë

për një kult të vendit tim

jeta prapë le të vazhdojë

tokë e qiell derisa të bashkohen.

Miti vendos për fatin tënd

fustan nusërie të kërkon

flijimit për Pellorin Pellazg

burimi jetës jasht’ i qëndron

me therorë fort e dekoron!

*

Zëri ka timbër, kumbon qielli e

përlotet fëmija, n’gji t’nënës vet

zemra digjet, dhe vet Dielli

n’Hënë të plotë nusen e përjet

shpirti kërkon shpirtin binjak.

Për Ty ROZAFË, mal-mendime tund

dhe, termiti i kohës ushqim m’i ka

pluhurin e haresës një zog e shkund

ëndrra seç m’i përkund mendimet

atij pusi të dhimbjeve pa fund.

Shtegtimit tim nëpër kohësi

dega mallëngjimit përtokë i ra

vetëm për Ty ROZAFË…

malli im për të të parë, po

të ndalur ai nuk ka,

varun gjerdan në qafë

s’ka të këputur, jo!

About Post Author